Tuesday, November 18, 2008

Két hét, három város, négy szereplő

Lepörgött két hét a választások óta, a Bushwhackaz stábja a keleti és a nyugati partvidéken figyelte a főszereplőket.

Obama&Family -the first family of cool. Rövid Washingtoni láogatás után Obama Chicagoban dolgozik, és örül neki, hogy közel két év után újra a saját ágyában alszik. Itt látogatja meg Clinton, a másik főszereplő, akinek már csak férjének múltja és jelene állhat a kinevezése útjában. A State Departmentként ismert Külügyminisztérium itt a legfontosabb minisztérium, a főpénzügyér is csak követi, hiszen a kongresszus dönt büdzsé dolgában. Clinton elnöki ambicióját adná fel azzal, ha belépne a kormányba Obama beosztottjának, de bizonyosan izgalamasabb lenne a melója, mint most NY-i junior szenátorként.

De vissza egy pillanatra az első főszereplőnkhöz, és a DC látogatáshoz! Obama megérkezik a fehér házba, lányok és a fiúk üdvözlik egymást, majd felállnak négyen fotozni. Majd Laura felemeli a bal könyökét hogy karján a ruha színét Michelléhez hasonlitsa. Mindkét ruha piros-vörös vonalon van. Csak amit Michelle viselle (bocs) az cool. A Fehér házban nem villantottak egy fist-bump-ot, de több gyűlésen láthattuk a finom bíztatásként fungáló összeöklözést. Not your father's administration - mondják a Foxéknál.

Eszünkbe jut még a súlyos nyelves puszi - OUCH - amit Al és Tipper Gore tolt el a 2000-es Demokrata Konvención. Nagyon nem volt cool! Mennyire jó nézni viszont, ahogy az Obamáék szeretik egymást.

Obama is nagyon cool, Jay Z-t hallgat és ellenfeleinek az ő váll-lesöprő mozdulatával üzen, utána Warren Buffettnál vacsorál. (korábbi események) . Még korábban Obama az MTV-n a net neutráliát magyarázza. Michelle pedig cool and current - H&M ruhát ugyanúgy visel, mint vezető designerek dolgait, divatdiktátornak látják máris.

A harmadik főszereplő nem McCain, bár nagyon vicceset mond Jay Leno kérdésére, hogyan alszik? I am sleeping like a baby - alszom két órát, felébredek, sírok, visszalszom megint. A 3. főszereplő persze Hank Paulson, kifutó pénzügminiszter, akit erősen grilleznek nap mint nap. Egy hónapja fogadták el a gyenge 700 milliárdos és most jöttek rá a Kapitóliumon, hogy jé, nem tudják, mire is megy a pénz!!?? Paulson úgy néz ki, mint aki 5 hete nem aludt, valószínűleg azért, mert 5 hete nem aludt. Erősen tickel. Kérdés, hogy valaha le fogja e dobni az addikciókat, amikre e hetekbe tesz szert upperek és downerek körében.

A negyedik főszereplőnk egy derék connecticuti szenátor, Joe Lieberman, aki már csak akasztott ember nem volt, de demokrata alelnökjelölt és republikánus majdnem-alelnökjelölt már igen - és láss csudát, most is visszafogadták a demokraták annak ellenére, hogy McCain mellett tört lándzsát a Republikánus Konvención. Maradhat nemzetbiztonsági és katonákat felügyelő biztosságok élén a liberális héjja.

A harmadik város persze Detroit, ahol kiderült, hogy állami pénzen tudnának igazán innoválni a három nagyok. MInt egy posztkommunista ország polgárai, a Bushwhackaz döbbenten áll a megoldás újszerúsége előtt és ajánlja tehetségét és tapasztalatát a további államosításokhoz. Szükség lesz rá, mert a tehetségtelen autogyártók a bankok 700 milliárdjának kevesebb mint 5%-át, 25 milliárdod kértek csak a kongresszustol. Gyönge kezdők.

No comments: